Continu Ondernemen
16 januari 2020 
2 min. leestijd

Continu Ondernemen

Continu Ondernemen

Ondernemen zou een permanente wedstrijd naar succes moeten zijn. Zonder succes overleef je tenslotte als ondernemer niet. Zeker niet in deze tijd, waarin ontwikkelingen zich razendsnel aflossen. Continu Ondernemen is daarom voor iedere ondernemer van levensbelang. Ik kom regelmatig ondernemers tegen die zeggen druk te zijn met ondernemen. Maar veelal zijn ze bezig met het onderhouden van de dagelijkse sleur. Ze kijken niet naar buiten, maar slechts naar binnen. Ze vernieuwen niet, want het gaat toch goed. Als ze wel in staat zijn naar buiten te kijken, naar de ontwikkelingen rondom het bedrijf en de markt waarin ze opereren wijzigt er nog niets. Ze veranderen namelijk niet omdat ze daarin zelf de grootste belemmering zijn. Na verloop van tijd komen ze er dan achter dat het niet goed gaat met het bedrijf.

In beweging blijven

In plaats van te starten met Continu Ondernemen gaan wordt er nog meer inspanning gestopt in de dagelijkse sleur om te redden wat er te redden valt. Soms is het dan te laat en ploft het bedrijf ineen.

Continu Ondernemen is een weg naar succes! Het is je ogen en je oren openhouden en reageren op ontwikkelingen die je business raken. Bereid zijn te veranderen en zelf een stap opzij te gaan als dat nodig is. Een ondernemer zou zich bezig moeten houden met stappen naar succes. Het aardige is dat daarmee dan de eerste stap al gezet is. Een ondernemer die zich realiseert dat er iets moet gebeuren wint altijd. Logischerwijs is één van de volgende stappen het maken van een plan, een koers of zelfs een strategie. Daarna zijn de volgende stappen op verschillende manieren in te vullen.

Continu Ondernemen is in beweging zijn en dat vooral ook blijven. Het houdt namelijk nooit op. Wanneer je denk dat je je doel of je succes bereikt hebt hebben de ontwikkelingen of de concurrentie je weer ingehaald. Blijven bewegen, innoveren en verbeteren, veranderen en aanpassen zouden sleutelwoorden moeten zijn voor iedere ondernemer.

Sport

Sport en ondernemen zijn in zekere zin met elkaar te vergelijken. Neem het lange baan schaatsen. Als we kijken naar de tijden in de afgelopen decennia dan zijn deze enorm verbeterd.

Er werd buiten geschaatst, nu zijn de banen overdekt. De ontwikkeling van de klapschaats, de aanpassingen aan de kleding. De verbeteringen in trainingsmethoden en voeding en ga zo maar door. Als je als schaatser of schaatstrainer niet continu de ontwikkelingen in de gaten had gehouden en jezelf had aangepast, dan had je weinig tot niets bereikt.

Daarom is Continu Ondernemen een voorwaarde om met je bedrijf te bereiken wat je voor ogen hebt. Namelijk succes en continuïteit.

Meer weten?

Op www.1coach.nl vind je mijn 10 stappen naar succes!

Reactie plaatsen